Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


G4 led előnyei

2019.12.09

Mint ismeretes a led izzók számos előnnyel rendelkeznek a hagyományos égőkkel szemben. Nagyobb hatásfokkal dolgoznak, hosszú távon költséghatékony megoldás, és sokkal nagyobb élettartammal rendelkeznek. Fénye sokkal jobban irányítható, sokkal jobban fókuszálhatunk egy adott területre, így nem vész kárba semmilyen energia.  

Legnagyobb előnyként talán az energiatakarékosságukat lehet említeni. Máshogy működik mint egy hagyományos égő. Nem használ fel semmilyen felmelegített fémszálat, így nincs hőveszteségük.  A normál régi típusú izzók az áram java részét nem a fény előállítására használják hanem melegítésre, így rengeteg energia kárba vész.  Olyan helyeken is biztonságosan el lehet helyezni ahol egy normál égőt nem, mint például autóban. 

Érdemes kiemelni a G4 LED led kapszulát melyet általában dekorációs világításként szoktak használni, valamilyen fő fény mellé. A G4 led előnyei közé sorolható természetesen az összes led világítással járó előny a normál égőkkel szemben, de leginkább azt érdemes kiemelni hogy rendkívül kicsi, kiválóan alkalmas a nehezen hozzáférhető helyek megvilágításához.  

A led izzó semmilyen hőt nem állít elő, ezért sokkal jobb felhasználhatósággal rendelkezik. Tökéletes választás beszerelni egy autóba, hiszen nem kell félni a felmelegedéstől, plusz a rázkódás sem árt neki. Nem kell tartani hogy egy kisebb bukkanó után lehet égőt cserélni