Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Konyhabútor ötletek

2019.07.05

A konyha berendezésének sarkalatos pontja a konyhabútor megtervezése. Textúrákban és színekben mindenképp passzolnia kell otthonunk stílusához, emellett pedig a praktikusság is elengedhetetlen. Természetesen a tökéletes konyhabútor szép, kellően kihasználható és központi szerepet tölt be a mindennapi főzésben. Mielőtt elhatározzuk magunkat egy konkrét garnitúra mellett, érdemes böngészni a konyhabútor ötletek tárházát. Így biztosan jó döntést hozunk meg végül.

konyhabutor-otletek.jpg

A megfelelő konyhabútor kiválasztása sok mindentől függ. Elsősorban el kell döntenünk, mekkora bútor fér be a konyhánkba. Ha elegendő terünk van, akkor a határ a csillagos ég: U vagy L alakú konyhasor mellett is dönthetünk. Ha kisebb hellyel kell gazdálkodnunk, akkor az elemes konyhabútor lehet a megfelelő opció: olcsón kivitelezhető és mindenképp egyedi lesz a végeredmény. A konyhabútor ötletek gyakran kitérnek a szín- és anyagválasztékra is. A letisztult világos árnyalatok leginkább a minimalista otthonokba passzolnak. A markáns fekete vagy sötétbarna színek elegáns megjelenést kölcsönöznek a konyhának. Az utóbbi években pedig a modern fényes konyhabútorok hódítanak széleskörűen.

Érdemes előzetesen inspirációt gyűjteni, ha épp konyhabútor tervezés előtt állunk. A legjobb konyhabútor ötletek megtalálhatók a kivitelezők honlapjain, de a bútor katalógusok is adhatnak kiindulópontokat.