Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Miért kell foglalkozni a szervezetfejlesztéssel?

2017.08.16

Sokkal könnyebb úgy dolgozni egy cégnél, hogy a munkatársak egyetértenek a célokkal és elvekkel. A legnagyobb külföldi vállalatok ezért fektetnek annyi erőforrást a munkavállalók képzésére, a belső indíttatás kialakítására. Közel sem mindegy, hogy a fizetésért jár be valaki a munkahelyére. A motiváltan és elhivatottan munka mindig nagyobb produktivitáshoz vezet.

Számtalan tanácsadó és tréninges segíti a motiváció megteremtését. Fontos olyan emberekre bízni a munkatársak képzését, akik nem kusza és átláthatatlan technikákkal dolgoznak, hanem értik a megrendelő kihívásait és vállalati kultúráját is.

Sokat lehet értekezni a kiválasztási és Human Resource folyamatokról. Arról, hogy milyen eszközökkel találhatóak meg az igazán jó munkatársak. Azonban, ha a kollégák nem tudnak megfelelően együttműködni, minden erőfeszítés hiábavaló. Felesleges felvennni valakit magas fizetéssel (akkor is ha jól képzett és tehetséges az álláskereső): ha az újoncok nem illenek egy csapatba, romlani fog a vállalati teljesítmény.

A vállalati kultúrának hatalmas szerepe van abban, hogy miként fog sikereket elérni egy cég. A szervezetfejlesztés egy olyan terület, ahol a vállalati kultúrát az együtt dolgozó személyek motiválásán keresztül teremtik meg a tanácsadó cégek.

Érdemes alaposan körbe járni a kérdést, mielőtt valaki a munkatársakat kezdi el hibáztatni. A vállalati kultúra ugyanis a vezetők és a beosztottak közös felelőssége. Kialakítása pedig igazi csapatmunka.

Hiába hiszik ugyanis azt az igazgatók és vezetők, hogy vezényszóra csapattá kovácsolhatóak az emberek. Az utasítások nem képesek pótolni a belső motivációt. A vállalati produktivitást rendkívüli mértékben meghatározza a benne dolgozó egyének összhangja. Régóta köztudott, hogy csak jó munkatársak képesek nagyszerű dolgokat alkotni, azonban a csapatként működő emberek közösségének ereje az igazi vízválasztó.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.