Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szelfigép a rendezvényfotózás jövője?

2018.09.06

A szelfigép viharos gyorsasággal terjed az egész világban. Sikere annak köszönhető, hogy felismert egy olyan igényt amit eddig csak nehezen tudtak a meglévő eszközök teljesíteni. Ez pedig nem más mint a selfie-k gyors és minőségi készítése.

A profi fotósok akiket felbérelnek a rendezvényekre általában a kulcspillanatokat próbálják megörökíteni, az azok közötti időpontokban pedig magukat az embereket. Egy hatalmas eseményen viszont nem tud mindenkiről a fotós jó beállítású képet készíteni, így az emlékek nem marad meg a legtöbb részvevő számára tökéletesen.

A GoPro kiválóan alkalmas a dinamikus és gyors események rögzítésére, de sajnos a beállított képek kivágása és formázása nem feltétlenül lesz tökéletes.

A drónokkal történő fotózás, noha nagyon érdekes és extrém szögből örökíti meg az embereket, viszont rendkívűl lassan dolgozik.

És persze ott vannak az egyénileg okostelefonnal készített képek, amik általában pár hónapnyi tárolóhelyen való szunnyadás után örökre törlődnek.

A szelfigép (más nevén fotósarok, fotógép) mindezeket a problémákat kiküszöböli. Gyorsan tud egyéni és csoportos fotókat készíteni, egymás után többször is. Így biztosan összejön egy mindenki számára megfelelő kép. A képek azonnal nyomtathatóak vagy digitálisan másolhatóak. Ez segít a közösségi médiafelületeken való azonnali megosztásban. Egyetlen problémája, hogy a népszerűsége miatt az esemény résztvevői folyamatosan újra és újra képet akarnak készíteni, annyira szórakoztató a masina. Ma már sok helyen lehet bérelni szelfigépet, mint például a Selfiegep.hu weboldalán.

szelfigép